Sertai 16,000+ ibu bapa di Sitly Cari pengasuh di kawasan anda, bercakap dengan mereka & tetapkan temu duga

Cara ia berfungsi untuk ibu bapa

Saya ialah pengasuh

Terdapat lebih daripada 52,000 keluarga dan pengasuh di Sitly di Malaysia. Anda boleh temui seseorang yang bersesuaian dengan keperluan anda dengan mudah.

Step 1 Beritahu kami apa yang anda cari.

Masukkan keutamaan dan keperluan anda di profil anda. Fikirkan tentang pengalaman, ketersediaan atau kadar pengasuh. Anda akan melihat pengasuh yang paling sesuai dengan situasi anda. Anda boleh menukar tapisan pada bila-bila masa.

Step 2 Papar profil pengasuh.

Semak profil untuk ketahui pengasuh, lihat pengalaman, rujukan dan ketersediaan mereka. Lihat jika apa yang mereka tawarkan bersesuaian dengan apa yang anda cari pada pengasuh dan mesej mereka yang anda suka.

Step 3 Temui pengasuh yang anda suka.

Jika anda sukakan perbualan anda, anda boleh tetapkan temu duga untuk kenali mereka.

Keselamatan

Sitly adalah satu platform dalam talian di mana anda boleh mencari pengasuh di kawasan anda sendiri dengan mudah. Ianya satu platform untuk meluaskan dunia anda - pengasuh ideal anda mungkin berada di sekitar anda dan anda tidak tahu yang dia berada di sana.

Panduan 10 langkah untuk mencari pengasuh

Sambil mencari pengasuh, ianya baik untuk anda perhatikan panduan berikut.

Pilih dan semak pengasuh anda

Minta rujukan mereka dan lihat siapa yang telah mencadangkan mereka di Sitly. Sentiasa tetapkan satu temu duga sebelum anda mengupah pengasuh. Sebelum bersemuka, anda juga boleh mengadakan temu duga melalui telefon atau panggilan video. Dengan cara ini, anda boleh ketahui jika pengasuh tersebut sesuai untuk anda.

Pastikan maklumat peribadi anda tidak didedahkan

Jangan biarkan butiran peribadi anda seperti nombor telefon atau alamat anda di huraian profil anda. Hanya berikannya setelah anda berbual dengan seseorang yang anda mahu tetapkan temu duga.

Hubungi kami apabila anda berasa ragu-ragu

Adakah seseorang yang meminta butiran peribadi anda tanpa berbual dahulu, atau adakah sesuatu yang anda dapati pelik semasa berbual? Sila maklumkan kepada kami dengan menghantar mesej dan kami akan menyiasatnya.

Adakah anda mempunyai soalan untuk kami?

Apa itu Sitly?

Dengan Sitly, anda boleh mencari pengasuh atau keluarga untuk mengasuh di kawasan anda. Anda dapat menghubungi mereka dengan mudah, rancang temu duga dan buat rancangan seterusnya. Ianya’ bergantung kepada anda untuk menentukan jenis pengasuh atau keluarga yang terbaik untuk anda, jadi anda boleh buat keputusan sendiri dengan siapa anda mahu hubungi.

Adakah pendaftaran bermaksud terdapat sebarang komitmen?

Tidak. Pendaftaran bebas, percuma dan tanpa sebarang komitmen. Anda boleh memilih sendiri jika anda mahu bersetuju untuk adakan temu duga dengan ibu bapa atau pengasuh di kawasan anda. Penentuan pengasuh atau keluarga adalah sepenuhnya bergantung kepada anda.

Adakah ibu bapa dan pengasuh ditapis oleh Sitly?

Anda seharusnya melihat Sitly sebagai sebuah pasaran dalam talian. Semua orang boleh mendaftar atau menghantar mesej. Kami tidak’ menapis orang terlebih dahulu, tetapi kami pastinya sentiasa membuat semakan jika seseorang meletakkan teks yang tidak sesuai. Ia bergantung kepada ibu bapa dan pengasuh membuat pilihan tentang apa yang mereka cari di Sitly. Kami menasihatkan supaya anda membuat pilihan dengan berhati-hati, sebagai contohnya, meminta rujukan dan merancang untuk mengadakan temu duga. Dengan cara ini, anda’ akan mendapat gambaran yang jelas tentang bakal pengasuh atau keluarga tersebut.